Gjestebok

Takk for at du besøker hjemmesiden vår. Skriv en hilsen i gjesteboken ved å klikke på den blå knappen. Du kan også sette inn et bilde ved hilsenen.

E-post 18. nov, 2022

Kenneth Frost Lie

HeiDet gjelder tidsvitnet Arne Bjørklund.Han beskriver at han sammen med andre fanger fra Grini ble fraktet til kaien i Oslo for transport til Tyskland.

Han hevder i flere kilder at skipet som fraktet fangene og han var "Monte Rosa".Her husker, (som ikke er uvanlig for mange som var i Tyskland) feil, og har tatt feil av navnet.Jeg kan dokumentere at de ble fraktet med troppeskipet "Malgache" som gikk fra Vippetangen. Dette skipet ankom Aarhus 4 august.

"Monte Rosa" var ikke i Oslo, muligens etter skader etter angrep og det var andre troppeskip som deltok i transportene. Havneprotokoll fra Oslo med avganger 3 august 1944 viser at "Monte Rosa" ikke er å se.

Derimot er "Malgache", "Donau" og " Iller" som eneste troppeskip i havnen den datoen som passer.Hos Besættelsesmuseet i Aarhus v/ leder Søren Tange Rasmussen har jeg også fått bekreftet at det eneste skipet som ankom fra Oslo den 4 august og med litt over 900 tropper og fanger ombord ankom.
Derfor vil det være ryddig å endre teksten i innlegget om Arne Bjørklund.Kilder/dokumentasjon kan leveres hvis dere kontakter meg på epost

E-post 5. jul, 2020

Øyvind Roth

Leste intervjuet med Karsten Pettersen. Meget interessant. Min far Per Roth jobbet som sykepleier på Revierll. Jeg var med mine foreldre til Sachsenhausen i 2004 i forbindelse med åpning av museum/Revier og hvor min far var invitert til å holde et innlegg
90 år gammel. Der kom flere som hadde jobbet på Revier, bl a Karsten Pettersen og det ble et varmt gjensyn. Veldig hyggelig å bli kjent med han de dagene vi var der. En flott mann!

E-post Nettside 26. okt, 2018

Hilary

Hei, for en flott hjemmeside dere har

E-post 9. mar, 2017

Adisa

Hei,

Jeg lurte på om hvor jeg kunne kjøpe boken om Landeskogen. Jeg var 7 år da jeg bodde der som Bosnisk flyktning. Det hadde vært fint å ha boken.

E-post 28. jan, 2016

Reidar Lorentzen

Jeg har prøvd å komme i kontakt med Oddvar Schjølberg etter en anbefaling av Helga Arntzen. Jeg lurer på om jeg har fått oppgitt gal e-post adresse. Kan dere vennligst informere om hvordan jeg kan komme i kontakt. E-post adresse og eventuelt mobil telefon.

E-post 27. jul, 2015

Berit Farstad

Det ble feil Oslofjord sank 1939 eller 1940 Ikke 44 eller 45, Sorry !

E-post 27. jul, 2015

Berit Farstad

Hei . Jeg heter Berit Farstad Min far var ute på Oslofjord DNA da den havarerte i England 1944/ 45 ? . Og etter det var han i på Norske Båter alle de 5 årene krigen varte . På Stord fra Den Norske Marine overtok den og til krigens slutt Jeg ønsker å kjøpe
deres bok om krigsseglerbarna ,

E-post 2. des, 2014

Geir Nordbøe

Hei!
Veldig flotte sider dere har her! Har brukt litt tid i dag og "gått" gjennom dem. Er imponert over alt du har skrevet, Oddvar. Ønsker dere ei fin adventstid videre - og ei velsigna julehøytid når den tid kommer!
Beste hilsen Geir

E-post 30. nov, 2014

Aina Marlen

Hei på dere!

Det var fine adventstanker om forventning og spenning. Julen handler om å være sammen med dem man er glad i. Ønsker dere to en fantastisk fin tid i varmen med forberedelser til jul og til familien kommer nedover. Varme klemmer fra
Aina Marlen

E-post Nettside 6. jun, 2014

Marianne Kostøl

Hei!
Jeg leter etter videoen på vg-nett om Gunnars siste tur til Omaha Beach - http://www.vgtv.no)?id=22717 men den igger ikke der. Jeg skulle så gjerne sett den. Noen måte å få se den på?

Vennlig hilsen Marianne

E-post 21. mai, 2014

Frode Sommer

Hei Oddvar.
Ved en slump da jeg ser på bilder fra Auswich, klikker jeg på linken til din blogg og leser om Helge Norseth. En fasinerende historie, en rørende historie, og lærerik historie. Alt pga at jeg skal til Krakow i sommer med besøk i Auswich.
Har alltid vært interessert i historier fra krigens dager, da mine foreldre opplevde den i sine ungdomsår. Og alt de kunne fortelle.
Har også en sønn som er interessert i krigs historiene, og det er viktig at de unge lærer om det som skjedde, slik at
verden kan bli et bedre sted i fremtiden.
Takk for din berettelse om Helge.

E-post 7. feb, 2014

Dagrun Marie K Hoem

Kjære Gerd og Oddvar. I morges slapp jeg inn katta, tok en kjapp tur på badet, deretter la jeg meg under dyna med boka "Angitt av mamma". Foruten om en kjapp tur opp for å mate katta, lå jeg pal til siste side. Tusen takk for boka! Den var gripende og
så hjerteskjærende..ekstremt godt skrevet Oddvar, jeg ble fullstendig revet med. God helg til dere begge:)

E-post 18. des, 2013

Gro Engesæter

Hei tante Gerd og onkel Oddvar.
I kveld har vi hatt juleavslutning på skolen med et stort skuespill spilt av alle på ungdomsskolen. Det gikk kjempe fint så nå kan vi senke skuldrene og ta jule ferie.
Jeg tar gjerne en hilsen fra dere og julekort
fra Brekke er på veg. God jul til dere begge. Juleklem fra Gro og Rune

E-post 11. jul, 2013

Frank Thorsen

Hei Gerd og Oddvar! Flott hjemmeside med mye viktig og spennende lesestoff. Vi snakkes på Trebåtfestivalen. I år skal jeg stille med min 30 år gamle sjekte. Den var på festivalen da den var ny og nå er det jo jubileumsfestival og jeg er invitert. Ta med
noen av dine bøker Oddvar! Jeg er som du kanskje vet sønn av en krigsseiler og vil gjerne lese noe av det du har skrevet! Ha en fin sommer begge to - så sees vi på Trebåtfestivalen. Hilsen Frank, gammel klassekamerat.

E-post 4. jul, 2013

Knut Brynhildsvoll

Hei Gerd og Oddvar. Hyggelig å "se" dere her. Mye spennende å nåde lese og se på sidene deres. Håper det er bra med dere. Ha en riktig god sommer